Толкова добре работещ парламент с толкова мнозинства не сме имали, каза той

Прекрасно е, че в Народното събрание парламентарните групи открито се срещат и разговарят по темата бюджет. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

„Спокойно можем да поискаме от президента Румен Радев да отвори темата за бюджета, но преди това бюджетната, социалната и правната комисии трябва да кажат с какви пари се разполага. Убеден съм, че можем да стигнем до 20-40 точки по различните теми. Обикновено този разговор се води вътре в залата на парламента, а иначе сега се води в зала „Изток“. И двете стават“, каза Борисов.

БСП и ГЕРБ разговаряха по бюджетните параметри

Той коментира и съставянето на правителство.

„Трябва да се благодари на президента Радев, че проявява мъдрост да състави правителство и да свикнем всички с резултатите от изборите, да се изчистим от егото и обвиненията и на базата на един документ – декларация или програма, да се направи правителство с кратък мандат до лятото, местните избори или Х месеци. Да мине зимата, да имаме парламент по време на войната. Толкова добре работещ парламент с толкова мнозинства не сме имали“, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Повече можете да видите във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Редактор: Цветина Петрова