Председателят на парламента даде почивка, след като напрежението ескалира

Председателят на парламента Вежди Рашидов даде 15-минутна почивка, след като напрежението в пленарна зала ескалира заради изказвания на народните представители от „Възраждане“ Искра Михайлова и Цончо Ганев и Георги Гьоков от БСП. Повод за спора стана темата за работата на въглищните централи у нас.

Михайлова заяви, че хората от въглищните региони на България изпитват несигурност и подчерта, че народни представители от старозагорския многомандатен район са получили електронни покани за предоговаряне условията за закриването на въглищните централи.

Гьоков излезе на трибуната и каза, че се изричат лъжи, които го засягат лично като народен представител от 27 МИР в Стара Загора и като последователен защитник на комплекса „Мини Марица Изток“. „Това, че някой излиза и казва, че съм поканен на някаква среща, не отговаря на истината“, категоричен бе Гьоков.

„Много хубаво ще бъде един бивш министър да има елементарна технологична грамотност, да си види имейла, да си види поканата, защото бяха поканени не само представители на БСП, които гласуваха „въздържал се“ – това означава закриването на ТЕЦ-овете и БСП работи за това. Поканен сте, затова недейте да лъжете“, обърна се Цончо Ганев към Гьоков.

След тези изказвания народните представители от двете политически формации се събраха около парламентарната трибуна. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Габриела Винарова
Източник: БГНЕС