Парите били скрити в хладилно ремарке на камион

Контрабанда над един млн. евро е заловена на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Лесово“ на 17 ноември. Недекларираната сума е пренасяна от турски гражданин, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". 

Левова равностойност на контрабандата възлиза на 1 985 695 лева. Сумата е пренасяна в камион с прикачено хладилно полуремарке, управляван от обвиняемия с инициали Д. А. Камионът пътувал без товар по маршрут от Нидерландия към Турция през България. Обвиняемият обявил, че няма нищо за деклариране.

Сумата е открита от митническите служители след щателна проверка. Пачките с евро с различен номинал били увити във фолио и облепени с тиксо. Парите били скрити в предната стена на хладилното полуремарке, във фабрични кухини около агрегата.

Районната прокуратура в Ямбол е повдигнала обвинение на турския гражданин, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Бургас. Разследването по случая продължава.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова
Източник: БТА