Според магистратите има достатъчно данни, че той е измъчвал животното

Задържаният за насилието над кучето Мечо Захари Шулев остава в ареста, реши СГС. Според магистратите има достатъчно данни, че той е измъчвал животното. Ако бъде пуснат с по-лека мярка, има опасност да извърши ново престъпление, записаха още магистратите.

Още преди да започне заседанието, пред Съдебната палата се бяха събрали протестиращи с искане за по-строги наказания при жестокост към животно.

Задържаният за насилието над Мечо издевателствал и над други животни

Защитата на Шулев изтъкна, че няма опасност той да се укрие. „Съжалявам за постъпката си. Нищо повече не мога да кажа”, бяха думите на обвиняемия пред съда.

„Той каза, че това му е единственото насилие над куче, говорим за Мечо. Не го обяснява - посочи, че съжалява”, коментира служебният адвокат на Шулев Николай Николов.

Оставиха в ареста мъжа, обвинен в жестокост към куче

По време на заседанието любители на животните присъстваха в залата и посрещнаха с аплодисменти решението на магистратите. Те настояват за по-тежки присъди и обявиха, че от неделя започват протести в цялата страна.

„Това беше малка крачка към победата. Ще продължим да протестираме в цялата страна. Докато не получи ефективна присъда, няма да спрем”, подчерта Петя Вълкова.

Повече гледайте във видеото. 

Снимка: Булфото

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.