Научен клуб помага на деца да развиват нови умения

Проучвания показват, че природните науки помагат на учениците да мислят аналитично и критично. Затова от фондация “Sci-High” са се заели със задачата да вдъхновяват тийнейджъри да се занимават с наука.

„Последните знания, които съм получила, са за това как да правя презентация, как да представя теза или някакъв казус пред публика. Как да си изготвим презентацията”, разказа ученичката от НПМГ Тиара Евфремова, която е участник в научния клуб.

За да бъде достоверна и аргументирана една теза, тя трябва да бъде подкрепена с данни и факти. Затова децата, които посещават клуба, работят върху конкретни теми.

„Те дефинират изследователски въпроси. След това си дефинират някакви хипотези. И започват да проучват темата. Трябва да намерят данни и факти. Работят с научни ментори. Ние работим с над 40 ментори от различни университети, които се прикачват към съответния отбор и го подкрепят, за да бъде достоверна информацията, която ще намерят”, обясни Ренета Богданова, управляващ директор на фондация “Sci-High”.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.