Коментарът е на богослова Венцислав Каравълчев

През последните години християнският дух на Рождество Христово се измества от „материалната” Коледа. Наблюденията са на богослова Венцислав Каравълчев.

„От година на година този процес се засилва. Няма нищо лошо в подаръците, когато те наистина са свързани с празника. Празникът сякаш остана встрани. И се опитваме духовната празнота в нас да я запълваме с нещо материално. За съжаление няма как, защото това са два различни продукта”, коментира Венцислав Каравълчев. Духовната бедност не може да бъде компенсирана с материална блага, коментира още той.

„Това, което отделя човека от животните, това, което прави човека човек, е духовността. Ние живеем в едно общество, в което религиозността е на много ниско ниво. Обществото ни страда, стене, но сякаш не може да намери вярната посока и този опит чрез консумиране на различни продукти да заглуши тази болка, която не може да даде отговор откъде идва, на какво се дължи”, допълни богословът.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.