Машините не са свързани една с друга или с интернет, ако някой реши да прави манипулация, трябва да отиде до всяка една, каза още той

Партиите от статуквото казват, че всяка парламентарна партия трябва има представител в ЦИК, a после се отмятат и предложението не се прие. Ние обаче поддържаме тази позиция постоянно. Това каза за "Твоят ден" Михал Камбарев от "Продължаваме Промяната".

"Общественият съвет трябва да остане. Ако ГЕРБ решат да си променят мнението, ще им го напомним. Кодът от машината е само един, има ключове, които дават достъп до софтуера. Машините не са свързани една с друга или с интернет, ако някой реши да прави манипулация, трябва да отиде до всяка една. Кодът беше предоставен на парламентарните групи, защо от ГЕРБ и ДПС не са отишли да го видят, не мога да кажа. Няма проблем, има прозрачност", смята той. 

Сабрутев: Половината българи ще обеднеят догодина заради безхаберието на служебния кабинет

По думите му заявките, които г-н Борисов е правел по телевизията, не се спазват от неговата парламентарна група. "Става дума за преброителните постове, казаха, че ще ги подкрепят, но не го направиха. Имаше и предложение за заплащане на СИК, тъй като се очаква да е повече работата. На първо гласуване не се прие, а след като опозицията казаха, че са обещали, го подкрепиха", обясни Камбарев. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.