От ПП и ДБ коментираха приетите промени в Изборния кодекс

Оттук нататък нито един българин няма да може да гласува, без да попълни бюлетина с химикалка. Това каза в парламента съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Асен Василев, след като беше прието връщането на хартиената бюлетина . Той посочи, че машинното гласуване е било убито.

„Машините, които ползвахме към момента, ще бъдат изхвърлени. Те повече няма да бъдат ползвани, освен ако няма извънредни избори преди местния вот. Минаваме на изцяло ръчно гласуване, може би с броячки”, посочи още той.

Окончателно: Върнаха хартиената бюлетина

Съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов посочи, че не е ясно как ще се гласува на местните избори. „Този законодателен качамак, който наблюдаваме, е или пълна аматьорщина, или целенасочен план да не знаем как ще се гласува на местните избори заради тяхното огромно политическо значение”, е мнението му.

Според Кирил Петков фокусът е местните избори. „Знаем, че по време на местния вот има най-голям брой невалидни бюлетини. Знаем, че те в момента са притеснени и се опитват по всякакъв начин да объркат цялото общество, но реално да откраднат вота на българските граждани”, заяви съпредседателят на ПП.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.