Депутатът каза, че по този начин ще бъде защитен вотът на избирателите

„Вето на президента върху Изборния кодекс е единствената възможност да бъде защитен вотът за избирателите“, това каза депутатът от „Възраждане“ Цвета Рангелова в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS. Тя посочи, че изборните резултати при гласуване на машина са по-малко манипулируеми.

„Машинният вот, който предложи ГЕРБ е хартиен, тъй като машинното гласуване ще се изразява в отбелязване на вота върху екран, след което ще принтира на хартиена бюлетина и така на практика се отчита вота на избирателите. Машината няма да съхранява информация“, обясни тя.

Рангелова каза, че няма нищо по-резонно от това съставът на ЦИК да е попълнен с актуална извадка на последните проведени парламентарни избори.

По повод протестите в защита на машинния вот, тя заяви, че „Възраждане“ не обсъжда такива действия. Депутатът смята, че няма нужда от протести, а от това хората да гласуват за партии, които отстояват интересите им.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.