Съдът отказа да върне делото за доразследване

Доживотен затвор без право на замяна за убийството на Евгения Владимирова поискаха нейни близки. След едномесечно издирване,  преди малко повече от година, тялото на 33-годишната жена беше открито в куфар край Перник. Обвиняеми са съпругът ѝ и неговият баща, който според разследващите е помогнал в укриването на следите на престъплението.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Преди съдът да даде ход на делото по същество, близки и приятели на Евгения се събраха пред Съдебната палата в София. Те поискаха справедлив и прозрачен съдебен процес, а виновните за смъртта ѝ да получат ефективни присъди.

Софийският градски съд отказа да върне делото за доразследване, както настояваха адвокатите на обвиняемите Орлин и Пламен Владимирови. Защитниците им искаха и делото да се гледа при закрити врата, за да не се изнася информация за интимния живот на Евгения и Орлин. И още – медийните изяви да не оказват натиск върху съдебната власт.

САМО ПРЕД NOVA: Приятелите на Евгения, убита и намерена в куфар

Съдът обаче прецени, че няма основание  делото да не бъде публично. Близките на убитата жена бяха приети като частни обвинители. На излизане от залата Орлин запази пълно мълчание.

Орлин Владимиров остава в ареста, реши още съдът. Гражданските искове към него от близките на Евгения надхвърлят 2 милиона лева. Първото заседание по същество ще е на 17 януари.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.