Следващият парламент трябва да има голяма коалиция от депутати, готови да говорят, смята съпредседателят на „Продължаваме Промяната”

Според съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков в следващия парламент трябва да има широка коалиция от депутати, които са готови да говорят за важните за България задачи. По думите му дори народните представители да имат различно мнение по основни въпроси, трябва да дебатират.  

„Следващият парламент трябва да има голяма отворена коалиция на хора, които казват „Ние сме тук, не за да пазим собствения си лидер, не за да има корупционни сделки, а защото приоритетите на България са на първо място”, каза Петков в ефира на „Здравей, България”.

„В коалиция с Вежди Рашидов няма да участваме. Ако третият мандат бъде даден на БСП, ще отидем на среща, както те дойдоха на нашата. Колегите от ДБ показаха ясно, че имат общи приоритети с нас, когато гласуваха нашата декларация. Всяко едно правителство, за да мине, трябва да получи подкрепата на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане”. Те имат мнозинство”, поясни съпредседателят на ПП.

„Когато имахме втория мандат, казахме, че който иска, може да ни подкрепи за приоритетите. Не казахме: "Никаква подкрепа от ГЕРБ никога". Казахме: "Никаква договорка с ГЕРБ в този вариант". Готови сме да седнем с всекиго на масата”, уточни той.

За въглищните централи

„Трябва да стане ясно на всички как стигнахме до тук. Когато нашето правителство влезе в управлението, имаше един план, който бе представен в Брюксел и включваше затваряне на въглищните ни централи и инвестиране в газови. Казахме твърдо "не" на това. С ЕК започнахме да спорим. Стигнахме до компромис да няма затваряне на централи, а да има намаляване на емисиите от въглищните”, коментира още съпредседателят на ПП.

За песента за Лена Бориславова

„Продънена простотия, която пада под всякакви нива. Българското общество удари шамар на Слави и каза: „Ти си провален шоумен", коментира Петков.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.