Том Круз, Джеки Чан, Джеф Безос, Илон Мъск, Ким Кардашиян - всички те имат собствени самолети

Том Круз, Джеки Чан, Джеф Безос, Илон Мъск, Ким Кардашиян - това е само много, много кратък списък на знаменитостите, които притежават частни самолети. Неслучайно блогърката и климатична активистка Кара Лисет се възмути, че дори и да рециклира абсолютно всички свои дрехи и сама да си оглежда храната до края на живота си, не може да изтрие въглеродния отпечатък, който подобни излишни полети оставят. И въпреки че Лисет не се отказва от екологичния си начин на живот, мнозина го правят.

Европа и части от Северна Америка бяха сполетени от екстремно сухо и горещо лято, а в момента се справят или с необичайно топла зима, или с ледени бури и невиждани от десетилетия виелици.

Всеки чувства върху себе си отговорността да намали въглеродния си отпечатък, но очевидно звездите смятат, че са изключение.

Имена като Кайли Дженър, Лейди Гага и Тейлър Суифт предприемат кратки полети до дестинации, до които спокойно могат да стигнат и с автомобил, а защо не и с обществен транспорт. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.