253 на 10 000 население са болните от грип в града

Шумен попадна в капана на грипната вълна. Заболеваемостта в града премина епидемичната граница, което наложи обявяване на епидемия, а учениците бяха пуснати във ваканция. Преустановяват се прегледите и свижданията, наложени са и ограничения на масовите прояви.

По данни на здравните власти 253 на 10 000 население са болните от грип в Шумен. От болницата в града посочиха, че вътрешно отделение е заето на 80%, което е по-високо от нормалната му натовареност. Има готовност и за разкриване на нови легла. Проблемът обаче е ще има ли достатъчно лекари.

Д-р Айлин Ахмед от шуменската болница обясни, че през лечебното заведение за изминалата нощ са преминали 15 души, от които са приети двама - дете и възрастен пациент. „Дневните смени са по-тежки, с много повече преминали с грипоподобни симптоми. Надявам се, че болницата ще има възможност да приеме всички болни”, посочи медикът.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.