Кампания цели да повиши информираността

Кампанията „Знаеш ли какво дишаш”  измерва въздуха в класните стаи. Целта е да се увеличи информираността за рисковете за здравето на децата.

„Важно е да измерваме въздуха в затворени помещения, в офиса и вкъщи. Създадохме кампанията преди една година. Сложихме 130 сензора. Но идеята е да повдигнем темата и ако може да започнем навсякъде да измерваме качеството на въздуха. И след това да започнем да взимаме адекватни мерки”, разказа Христо Атанасов, инициатор на кампанията.

Въздухът се проверява два пъти в годината, в студен и топъл период, в  два последователни дни.

„Измерванията са документиран процес, правят се с калибрирана апаратура. И така се анализират рисковете на работното място. С тази кампания ние целим да дадем гласност, как може да контролираме тези параметри в реално време. Тъй като едно замерване, на 6 месеца примерно, дава момента картина, но тя не е релевантна на сегашната обстановка ”, обясни Мария Титопулу, експерт здраве, безопасност и микроклимат на работното място.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.