Двама души се изправят пред съда

Година след убийството на собственичка на верига аптеки в Русе и след два фалстарта, делото започна. Окръжният съд в дунавския град конституира като частни обвинители и граждански ищци съпругът и синът на жертвата. Те поискаха половин милион лева обезщетение и възстановяване на откраднатите 65 хиляди лева.

Обвиняеми за смъртта на Еранухи Пехливанян са двама мъже, които са в ареста от миналия януари. Михаил Михов и Гарабед Веринян ще отговарят по три обвинения - за отвличане, грабеж и убийство, което да прикрие другите две престъпления. 56-годишната жена е била следена около месец преди да бъде убита. Обвиняемите знаели, че аптекарката носела със себе си големи суми пари в брой.

Единият я причакал пред автомобила ѝ, като се е представил за полицай. Отнел със сила 20 000 лева, поставил ѝ белезници, след което прехвърлил жената в колата на съучастника си. Отвели я до дома ѝ, където задигнали още 45 000 лева. За да прикрият престъплението си, изхвърлили  разчлененото тяло на жената в река Русенски Лом. 

"Сумите за Бедрос и за Рафи Пехливанян са по 250 хиляди лева като обезщетение за неимуществени вреди. Ако бъдат присъдени, моите доверители предварително са решили да ги дарят", заяви Венцислав Великов, адвокат на семейството на жертвата.

На 27 февруари Окръжният съд в Русе ще започне разпити на свидетели и вещи лица. 

"Защитата се отказа от разпитите на осем от свидетелите, които бяха разпитани на досъдебното производство. Съдът прие този отказ, като показанията им ще бъдат прочетени. За следващо съдебно заседание ще бъдат  разпитани двама от свидетелите в обвинителния акт, трима свидетели, които поскаха защитниците и ще бъдат приети експертизите в присъствието на всички вещи лица", посочи Георги Георгиев, окръжен прокурор -Русе.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова