„Ако парламентът бъде разпуснат преди да бъдат приети тези два закона, ще се случи още от същото”, обясни депутатът от ДБ

Време има, стига да има и воля. Така депутатът Людмила Илиева от ДБ отговори на въпроса дали ще успеят депутатите от 48-ото Народно събрание на финала да приемат и двата закона, свързани с отчетността и разследването на главния прокурор. Днес, ако и двата законопроекта бъдат приети на първо четене, има техническо време и за второ четене. Това заяви в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS Людмила Илиева от „Демократична България”.

„Тези два законопроекта са част от пакета закони, който трябва да бъде приет. Истинската им роля е по-дълбока. Те целят да разрешат въпроса кога най-сетне ще има законен механизъм прозрачно да бъде контролирана дейността на главния прокурор”, каза тя.

„Ако парламентът бъде разпуснат преди да се приемат тези два закона, ще се случи още от същото”, категорична е Илиева.

Запитана дали се мотаят с приемането на законопроектите в парламента, тя каза: „Законът, който днес гледаме в зала, мина на комисия през ноември”. На въпрос „кой го мотае” Илиева каза: „Усмивката виждате ли? Има кръг от политически сили, които трябва да докажат сериозно дали само ще говорят, или ще действат и как ще действат”.

Вижте още във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.