Темата коментира Светослав Александров, автор на сайта за космонавтика cosmos.1.bg

Балони за шпионаж или НЛО? Това е въпрос, породил се след заснемането на мистериозни обекти в небето над САЩ и Канада в последните дни. 

“Трябва първо да се елиминират земните причини, които биха могли да обяснят това явление и чак тогава да се търсят небесните причини”, смята Светослав Александров, автор на сайта за космонавтика cosmos.1.bg.

“Неидентифициран” не означава автоматично “извънземен”, поясни Александров.

Още търсят свалените над САЩ и Канада летящи обекти

“Военните, особено американските, много обичат темата за извънземните, защото когато обществото е ангажирано с тази тема, се обръща по-малко внимание на това какво реално правят те”, каза още той. 

Ученият обаче е “силно скептичен”, че това са извънземни обекти. “Дори един обикновен балон може да заблуди пилота”, обясни той. 

На въпросите, свързани с извънземни, ученият казва, че очакваме евентуални отговори от телескопа "Джеймс Уеб" до няколко години. 

“До момента, в който не видим свидетелства за извънземни организми, с извънземен метаболизъм не може да говорим за извънземен живот”, категоричен е той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.