За това сигнализираха родители и служители на детското заведение

Течащ покрив, наводнени стаи, напукана мазилка, дупки в стените, отворени шахти в двора - това показват снимки от детска градина „Дядовата ръкавичка” в столичния район „Сердика”. Родители и служители твърдят, че детското заведение е за цялостен ремонт. По техни думи сигнали до институциите са подавани през последните три години, но без резултат.

Отвориха свръхмодерна детска градина в Румъния

Разтревожените родители казват, че са доволни от грижите, които се полагат за децата им в „Дядовата ръкавичка”, но са притеснени от материалната база. Споделят, че има изготвен констативен протокол от юли 2021 г., в който се препоръчва спешен ремонт на сградата, но оттогава досега нищо не се е случило.

Директорът Десислава Кьосева призна, че основният проблем е течът на покрива. Тя увери, че каквото е било по силите и по бюджета на детската градина, е било направено.

Родител: Детето ми е с хематом на главата след падане в двора на детска градина

Районният кмет Тодор Кръстев заяви, че комисията, сформирана от Столичната община, е установила, че сградата не е опасна. „Още през 2021 г. сме подали да се включи в проектобюджета на Общината за финансиране на цялостен ремонт. За целта ще са нужни около 400 хиляди лева, но към настоящия момент няма държавен бюджет. Същевременно и общината няма бюджет”, каза още кметът. Той обаче уточни, че веднага след приемането на общинския бюджет, ще бъдат отделени средства за спешния ремонт.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.