"Бомбените заплахи са нещо, което ни се случва за пръв път", подчерта проф. Александър Маринов

Бомбените заплахи са нещо, което ни се случва за пръв път. Трудно е да предвидим как ще реагират различните категории хора. МВР и останалите компетентни органи ни уверяват, че са предприети всички необходими мерки, за да не се случи нещо, защото вероятността да е едно на хиляда – не можем да си позволим такъв риск. Надявам се да не се уплашат много хората. Това заяви в студиото на „Здравей, България” съветникът на премиера Гълъб Донев проф. Александър Маринов в коментар може ли така създалата се ситуация със сигналите за бомби, да създаде проблеми за изборния ден.

Той подчерта, че все още няма достатъчно данни за мотивите и извършителите на това деяние. „Но четох изявление от МВР, че са по следите на може би част от хората, подали сигнали за бомби”.

 Професор Маринов коментира и предстоящия вот и въпроса дали отношенията между първия и втория са ключови са сформирането на кабинет? „Каквито и думи да използваме, за да характеризираме отношенията между първия и втория – които и да са те на вота – те са слаби. В тази конфигурация без едната от двете големи сили много трудно ще може да се сформира правителство”, посочи той. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.