67-годишен мъж от Горни Дъбник предлагал по 50 лв. за глас

Първи арест в графа "купен вот" в Плевенско. Криминалнопроявен мъж от Горни Дъбник беше задържан минути преди 17:30 часа по подозрение, че е предлагал пари, за да се гласува за определена партия, научи NOVA.

Той беше отведен в ОДМВР - Плевен след свидетелски показания. Мъжът е регистриран в МВР, като вече има история с покупко-продажба на гласове от 2017 г. Предстои случаят да бъде докладван на прокуратурата.

ГЛАСУВАНЕТО В ПЛЕВЕНСКО: Проблем с пет от машините и засилено полицейско присъствие

Същевременно в село Буковлък, в което живеят 5000 души, изборният ден започна вяло. По обед активността сред местните се вдигна. Из селото звучеше песен с текст, призоваващ да се гласува за определена партия.
Хората, които я бяха пуснали, обаче отрекоха това да е агитация.

По-късно в социалните мрежи на Буковлък беше публикувано видео, с твърдението, че местен партиен лидер попълва бюлетини в една от изборните секции. Методи Петков се счита за един от тарторите на Буковлък.

В публикацията се твърди, че клипът е от 205-та секция. Но не бил отсега, каза председателят на секционната комисия.

Малко по-късно Методи Петков беше привикан в полицията да даде обяснение за видеоклипа. А жители на Буковлък се събраха пред Районното на протест.

„И от нищо привикват Методи Петков на разпит”, защити го Георги Божинов, кмет на Буковлък. До арест на Петков не се стигна.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.