Преминаването с детски колички и автомобили е почти невъзможно

Огромни дупки в сухо време и малки водни басейни по време на дъжд - така изглежда улица в елитния столичен район "Лозенец", която е единственият път на живеещите наоколо до близката автобусна спирка. Въпреки че преминаването с детски колички, а вече дори и с автомобили, е почти невъзможно, хора от района твърдят, че никой не обръща внимание на проблема.

Улицата е пресечка на бул. „Симеоновско шосе”. Била в лошо състояние от 5-6 години, разказаха живеещи в района. Дупките са повод за скъпи ремонти на колите им, а обувките им са кални ежедневно. Не липсват и пострадали деца. 

Момчил Якимов от столичния район "Лозенец" обясни, че причината улицата да не се ремонтира е незавършен процес по отчуждаване на част от нея. 

Той обясни, че процедурата вече е задвижена, но ремонтирането ще се случи най-рано след година и половина. Живеещите в кооперациите наоколо не са доволни и поискаха поне тя да бъде заравнена, така че да може да се ползва.  

„Колите ни са с щети, обувките ни, домовете ни, децата ни. Преди два дни детето ми е паднало, защото се е спънало в една бабуна”, обясни Мина Динева.
Малкият Данаил каза: „Всеки ден ходя на училище с кални обувки, срам ме е да каня приятелите си тук”. Друг съсед – Никола, каза, че всеки ден чисти коридора от кал.

Но ако преминаването за пешеходците е просто мръсно, други понасят и щети.
Детелин Жиянов каза, че е счупил картер и маслото на колата му е изтекло.

Момчил Якимов от Столична община заяви, че има започната процедура за изграждане на улицата. Срокът е около година и половина. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.