Товарът е бил обявен за изчезнал, след като е пристигнал със самолет в понеделник вечерта

Канадската полиция разследва кражбата на пратка злато и други ценности на стойност 20 милиона канадски долара (14,84 милиона щатски долара), която е била открадната от помещение за багаж на международното летище "Пиърсън" в Торонто.

Товарът е бил обявен за изчезнал, след като е пристигнал със самолет в понеделник вечерта, съобщи по време на пресконференция инспекторът от регионалната полиция на Пийл Стивън Дюивестийн.

Дюивестийн заяви, че след като самолетът се приземил, товарът бил разтоварен и откаран в складово помещение, каквато е обичайната процедура, но малко по-късно изчезнал.

"След пристигането си този ценен товар е бил изнесен по незаконен начин от склада", каза Дуйвестейн.

Управлението на летищата в Голямо Торонто (GTAA) съобщи, че знае за кражбата, и добави, че крадците са получили достъп до публичната част на склад, нает от трета страна, извън основната линия за сигурност на GTAA.

Кражбата "не е свързана с достъп до самия Торонто Пиърсън и не представлява заплаха за пътниците или персонала на GTAA", се казва в изявление на GTAA.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС