Прокурорската колегия се събра на среща в Съдебната палата

Минути след официалното съобщение за опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата се събраха прокурори. За тази среща официална информация няма. Не е известно и какви са темите, които са били обсъждани. В 19 часа, по информация на NOVA, оперативката на държавните обвинители продължава.

Не се изключва вероятността сред обсъжданите теми да е и информация, която лично главният прокурор Иван Гешев оповести в средата на месец март. Тогава той каза, че бизнесменът Красимир Каменов, известен като Къро, е подготвял физическото унищожение на висши магистрати и полицаи, включително и на обвинител номер едно.

Малко след 15 часа джип и кола със специален режим на движение са влезли в Съдебната палата. Не е ясно дали в нея е бил главният прокурор и дали той лично е присъствал на срещата с колегите си.

На фона на опита за покушение срещу обвинител номер едно във вторник в 11 часа следователи и прокурори излизат пред съдебните палати в страната, за да изразят подкрепата си към главния прокурор.

ВСИЧКО ЗА ВЗРИВНОТО УСТРОЙСТВО СРЕЩУ КОРТЕЖА НА ГЕШЕВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.