Преминаваме на следващия етап, ще говорим за имена и състав на правителство, каза кандидатът за премиер

Кандидатът за министър-председател Мария Габриел заяви, че вече минава на следващ етап, в който ще се говори за имена и състав на правителството и възнамерява да изпълни мандата, връчен ѝ.

„Проведохме срещи цяла седмица, сега е време за следващия етап – подкрепа за правителство с първия мандат, с ясни теми и приоритети, експертно правителство за 1 година. Но вече ще си говорим за имена и състав на МС. Оставам отворена за разговори с всички, но вече минаваме на следващ етап. Ще изпълня мандата и ще се върна при президента”, каза Габриел.

„Приоритетите за България са ясни. Имаме нужда от бюджет, хората търсят стабилност, трябва да наваксваме 2-годишно закъснение по ПВУ. Затова преминаваме към следващ мандат – ще говорим за имена и състав на правителство”, каза Габриел.

Запитана дали от ГЕРБ-СДС биха подкрепили правителство с втория мандат, Мария Габриел каза: „Не виждам политическата логика в такова решение”.

Ананиев: Ще предложим кабинет на малцинството, имаме управленска програма и състав

Запитана дали е пожертвала еврокомисарското място, тя отговори: „За мен беше важно да бъдат спазени процедурите - от отпуск, до връчване на мандат, до много ясната отговорност и спазване на договори. За мен е важно да излъча същото послание, за което говоря. Не може седмици наред да говориш, че искаш правителство и да не го направиш”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.