Не би било лошо той да каже какви и колко истини е крил в качеството си на главен прокурор, посочи той

Всичко, което противоречи на интересите на Гешев, е противоконституционно. Проектът на "Зарков" е крачка напред, добре е да работиш, вместо да стоиш отстрани. Не би било лошо Гешев да каже какви и колко истини е крил в качеството си на главен прокурор. Това каза за "Денят на живо" бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

"Като временно решение ротационният председател на НС, проработи, но в личен план такава уговорка не харесвам. От своя страна ротационните премиери не представляват риск. Последните две години преминаха в служебни кабинети. Хората са уморени от вотове, едва ли е позитивно да ги караме да ходят на избори през лятото", заяви той.

Емануил Йорданов: Имаме достатъчно полицаи, за да се справят с криминалния контингент

По думите му трябва да се възвърне общественото доверие в институциите. "Заканите на Гешев не правят впечатление на никого. Има ли някое дело, с което би могъл да се похвали? Не виждам пречка хора от съдебната система да контактуват с политици. Днешният брифинг на Гешев беше претопляне на манджата от миналата седмица. Когато някои хора говорят за политическо въздействие, да си помислят откъде и как идват. Крум Зарков може да бъде използван в управлението на държавата", призова Йорданов.

Според него шапката на прокуратурата е достатъчно политизирана. "Имаме проблем с някои от ръководителите на съдебната власт. Иначе съдебната система работи, има юристи на високо ниво. Имаме проблеми и със законодателството. Не трябва да допускаме да се приемат недъгави закони, нито до върховете на съдебната власт да се изкачват хора, които не стават и за портиери", смята той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.