Какво наказание грози криминално проявения мъж, шофирал без номера в Бургас

Поредна гонка с полицията с криминално проявен в Бургас. В понеделник в ранния следобед 41-годишен стар познайник на полицията не спрял на стоп палка и натиснал газта из улиците на морския град.

Наложило се униформените да го гонят из кварталите и след преследване от няколко полицейски патрула е бил задържан. Отказал е да даде проби за алкохол и наркотици, а при задържането му се оказало и че е създал подобна ситуация няколко дни по-рано.

„Установено е, че на 27 май служители на Второ районно управление са извършили проверка на същия водач. Мъжът отново е отказал да направи тест за алкохол и дрога. Тогава са свалени регистрационните табели на автомобила. За това, че управлява кола, която не е регистрирана по надлежния ред, Наказателният кодекс предвижда затвор до 1 година или глоба от 500 до 1000 лв.  За това, че грубо нарушава обществения ред законът предвижда лишаване от свобода до 5 години. А за това, че отказва да бъде проверен за наркотични вещества, глобата е до 2000 лв. и отнемане на книжката за 2 години”, обясни в ефира на „Здравей, България” гл. инспектор Пламен Николов, началник на „Пътна полиция” в ОДМВР- Бургас.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.