Спортистът посъветва младите да са уравновесени, но и изискващи, а когато нещо не им се получи, да не се отказват

Той е единственият българин в световния елит на бокса в тежка категория. Той е Кубрат Пулев. Кобрата разказва за бащинството, за това как прекарва времето с дъщеря си, за подкрепата, която оказва на деца от социални институции, за любовта, без която не може да живее.  

Споделя, че когато е в България и няма хора в неговата зала, се подготвя там, но по-често го прави в Дианабад. Когато е в чужбина - в Лас Вегас или в Германия.

"Най-голямата страст на баща ни бяха бокса и книгите. Така го е планувал - да има момчета, които да кръсти с имена от историята на България. Даваше ни път чрез историята и ни учеше постоянно. Преживели сме много труд и лишения в името на бокса. В едни много мътни времена пораснахме. Бяхме подготвени от нашия баща, но въпреки всичко, когато се сблъскахме със самия живот, беше друго", разказва той. 

Кубрат Пулев се готви за мач в САЩ

Шампионът посъветва младите да са уравновесени, но и изискващи, а когато нещо не им се получи, да не се отказват. "Дори да не успяват, отново и отново да опитват и да не обвиняват другите за неуспехите си. Магията на нещата е в любовта. Господ ни изпитва колко силно желаем нещо и когато се докажем, накрая ни го дава. Това е любовта. Тя е най-голямото чудо на земята. Да забравим злобата, да останем позитивни и да вярваме в доброто - българинът се отличава с добротата и благородството си. Когато започнете да обичате, и вас ще ви обичат", смята Пулев. И допълва, че когато някой има проблем, той се концентрира как да помогне. 

Спортистът призова децата да не се бият по тротоари и по моловете, а да влязат в залата да си премерят силите. "Защо в утрешния ден да няма втори Кубрат Пулев, че и по-добър от него?", изрази надежда той. И разкрива, че винаги е искал да има момче, но когато му се е родила дъщеря, не е съжалявал, защото го разтапя.

"Тя е още много малка. Обяснявам ѝ всичко като излизаме. Децата копират всичко, много са интелигентни. Всички родители трябва много да внимават какво казват", споделя Пулев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.