Той присъства на тактическото учение с бойни стрелби „Шабла 2023”

Решението какво оръжие да изпратим на Украйна е политическо. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес присъства на военно учение в Шабла.

Политическото ръководство разполага с информация за наличното въоръжение, техника и боеприпаси, както и перспективите за тяхното развитие и поддържане.

След изтеклите от САЩ документи: Българските власти твърят, че не сме предлагали МиГ-29 на Украйна (ОБЗОР)

„Възможностите са в рамките на наличното в българската армия. Когато се оперира с държавна собственост, каквото е въоръжението, техниката и боеприпасите на Република България, се търси не военен ефект, а политически, дипломатически. Това е елемент от политиката на цялата държава и нека да оставим политиците да решат”, категоричен е началникът на отбраната Емил Ефтимов.

Адмирал Ефтимов съобщи, че се обсъжда придобиването на подводници втора ръка не само за военни цели, но с ясни параметри за възможностите им. Според него трябва да се направи точен анализ и преценка какво поколение са те и от каква поддръжка се нуждаят.

Началникът на отбраната присъства на заключителната част на тактическото учение с бойни стрелби „Шабла 2023” на Българската армия, с международно участие.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.