От ВиК предупредиха, че водата в града е негодна за пиене

Нов потоп причини тежки щети в още един български град! Заради валежите река Малък Искър в Етрополе заля улиците и къщите в града. Нанесени са значителни материални щети и само заради бързата реакция няма пострадали хора.

Снощните дъждове причиниха наводнения на още няколко места в България. В София също бяха наводнени мазета и гаражи в някои от източните квартали.

А този следобед и утре синоптиците очакват нови порои.

След пороя в Етрополе: Наводнени къщи, разрушен мост и частично бедствено положение (ВИДЕО+СНИМКИ)

Минути след 18:00 часа снощи проливен дъжд се изсипва над Етрополе и за секунди наводнява десетки къщи и дворове. Местните разказват, че реката излязла от коритото си и заляла всичко.

Най-страшното станало към 18:30, когато водата стигнала до коленете, разказват още местните жители.

Преливащата река Малки Искър отнася и мост в общината. 

„Скъсаният мост води до помпената станция и опасенията ни са - ако не спадне нивото, не може да отидем дотам, да не остане града без вода”, каза Станка Димитрова, зам.-кмет на община Етрополе.


„Проблемът идва от непочистените участъци извън регулация, които са приоритет на държавата”, каза Борис Стоев, главен експерт в Гражданска защита- Етрополе.

Областният управител на София-област потвърди за NOVA, че коритата не са почистени. Като заяви, че е искал пари още през 2021 г., но не са му отпуснали.

Силата на водата е разрушала и отнесла и пешеходен мост. 

По обяд багер се включи в почистването на къщите. Започна и описът на щетите. Шокът от преживяното обаче остава и хората все още се страхуват. 

От ВиК предупредиха, че водата в града е негодна за пиене. 

ВСИЧКО ЗА ВОДНОТО БЕДСТВИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.