Нейното върхово постижение на сигнъл е номер 8 в световната ранглиста

Анна Курникова започва да играе тенис на 5-годишна възраст, като се записва в седмична спортна детска програма. През февруари 1992 г. тя заминава да тренира в школата на Ник Болетиери във Флорида, САЩ. Курникова дебютира като професионална тенисистка през 1995 г. в Москва.

Енрике Иглесиас кръсти дъщеря си с руско име

По-големите успехи на Курникова са свързани с победи на двойки, където е достигала до №1 в ранглистата през ноември 1999 г. Най-високото ѝ класиране на сингъл е №8 през ноември 2000 г. А през 1999 г. и 2002 г. печели Откритото първенство на Австралия на двойки в тандем с Мартина Хингис. Анна има и доста успехи на смесени двойки - през 1999 г. играе финал на Уимбълдън с Йонас Бьоркман, година по-късно и на Откритото първенство на САЩ с Макс Мирни. 

На сингъл Курникова има множество успехи. Въпреки че никога не печели титла, тя играе на четири финала. През 2002 г. Енрике и Анна потвърдиха, че имат връзка, когато се появиха заедно на наградите на MTV. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Цветина Петкова