Престъплението било извършено в София

Осъдиха на 3 години затвор мъж, опитал да открадне пари от кутия за дарения за болно дете. На 12 юли 2021 г. обвиняемият Н.М. отмъкнал средствата от магазин в София.

Преди мъжът да напусне обекта касиерка забелязала липсата, приканила извършителя да върне парите и тръгнала след него. Минути по-късно обвиняемият е задържан от мъж, чул касиерката да вика.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като Н.М. е осъждан на ефективно за идентични деяния.

Осъдиха мъж, обвинен за създаване на порно с деца

По случая е образувано досъдебно производство по няколко члена:

- за кражба, която представлява опасен рецидив с наказание лишаване от свобода от 2 до 10 години;

- за кражба, която е извършена чрез разрушаване, повреждане или подкопаване на прегради, здраво направени за защита на лица или имот. Наказание - лишаване от свобода от 1 до 10 години;

- за кражба, чрез отнемане на чужда движима вещ от владението на друг, без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои. Наказанието е лишаване от свобода до 8 години;

- за престъпления, представляващи опасен рецидив, когато деецът извърши престъплението, след като е бил осъждан 2 или повече пъти на лишаване от свобода;

- за опит за изпълнение на умишлено престъпление, при което деянието не е довършено или макар и да е довършено, не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца общественоопасни последици на това престъпление.

СРС призна обвиняемия за виновен по повдигнатото му обвинение и наложи на Н.М. наказание „лишаване от свобода“ за 3 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален строг режим.

Новините на NOVA в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Пресцентър на СРП