Темата е обект на редица проучвания

Вирусологът от БАН д-р Радостина Александрова отговаря на въпроса наистина ли сме по-младолики от хората, които са били на нашата възраст преди 20-30 години. От Древността хората се интересуват могат ли да останат млади за по-дълго време.

„Когато говорим за стареене, трябва да знаем, че има биологична и хронологична възраст”, уточни д-р Александрова. Биологичната е тази ,която се определя от физиологичното ни състояние, а хронологичната – от датата ни на раждане.

Как да се грижим правилно за кожата си (ВИДЕО)

Няколко проучвания доказват, че съвременните хора са по-младолики и в по-добра форма от връстниците си в миналото. Когнитивни тестове показват, че скоростта на ходене се е повишила, силата на захващане – също. Причината се дължи на по-здравословния начин на живот, който водят съвременните хора, както и на напредването на медицината. Развитието на технологиите и по-леките физически професии също са допринесли.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA  са в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.