Поредицата е любима на милиони деца по цял свят

Поредицата за деца „Прасето Пепа” (Peppa Pig) се превърна в истински феномен. С нея израстват няколко поколения деца в последните близо 20 години. Стотиците епизоди са преведени на много езици и се излъчват по цял свят. Вълнуващите разкази за животинското семейство - Пепа, Мама Прасе, Татко Прасе и малкия брат Джордж, в България може да откриете в EON Kids – част от ТВ платформата на EON.

Особено популярна е анимацията в Китай. В САЩ пък тя дори предизвика опасения, че децата, които я следят редовно, ще възприемат британския акцент.

Създателите предполагат, че причината за популярността на поредицата се крие в акцента върху семейството – една от концепциите, в които малките деца виждат истински смисъл. Игривият образ на Пепа пък е забавната нотка, която децата намират за особено очарователна – особено скачането в кални локви, част от ежедневието на розовата героиня.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Сара Ан Кенеди, която ръководи курс по анимация в Университета на Централен Ланкашър и е сценарист на два епизода на „Прасето Пепа”, отдава глобалната популярност на шоуто на фокуса му върху „универсални проблеми”, пише The Guardian. Да се научиш да караш колело, да пазаруваш и да развиваш отношенията си с приятелите са важни теми за всеки малчуган и са засегнати силно в сценария на анимацията.

„Тези въпроси са сериозни предизвикателства за най-малките. И най-умното нещо в „Прасето Пепа” е, че показва как да се справиш с тях”, коментира Кенеди.

Разбира се, анимацията е мишена и на редица критики. Сценаристите му са обвинявани в представяне само на традиционната структура на семейството и живота на средната класа – домакинствата, в които татко работи, а мама се грижи за децата.

Супер забавление и безопасна среда за деца с EON Kids: EON за деца – част от абонаментните пакети на EON е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.