"Още веднъж поднасям своите извинения за изказването ми днес", каза той

"Подавам оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ". Това заяви депутатът Вежди Рашидов. "Още веднъж поднасям своите извинения за изказването ми днес", допълни Рашидов.

Пред NOVA той посочи, че: "Това е казано в един друг контекст и ако някой се е припознал, моля за извинение". 

СЛЕД СКАНДАЛА: ГЕРБ-СДС поиска Рашидов да напусне два свои поста

По-рано то ПГ на ГЕРБ-СДС поискаха той да напусне тези два поста, след като негов коментар, направен в почивката на извънредното заседание на парламента в понеделник, предизвика скандал и вълна от възмущение. 

„Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“, се чува да казва Рашидов. Той говори на зам.-председателите на НС Никола Минчев и Росица Кирова в почивката, когато се предполага, че микрофоните са изключени. Оказва се обаче, че тези на председателската катедра работят.

Реплика на Рашидов за жертвите на насилие предизвика скандал, той се извини (ВИДЕО)

"Думите, изречени от Вежди Рашидов са неуместни и недопустими, особено в настоящия дебат и момент. ПГ на ГЕРБ- СДС категорично се разграничава от изказа и настоява Вежди Рашидов да се извини публично", коментира по-рано председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.