Досега са произвели пет автомобила от начало до край

Двама украинци от Запорожка област преработват автомобилни двигатели, които купуват с дарения, във високопроходими превозни средства за военните. Двамата приятели Дмитрий и Владимир прекарват почти цялото си свободно време в гараж, чието местонахождение не искат да разкриват.

Москва обвини Киев, че е ударил Донецкия университет с касетъчни бомби

Досега са произвели пет автомобила от начало докрай, а други пет са в процес на създаване. 33-годишният Владимир се грижи основно за намирането на спонсори, дарения и двигатели за автомобилите, а с една година по-големият Дмитрий сглобява отделните компоненти. Техните бъгита са бързи фронтови превозни средства, които носят леки товари с боеприпаси и най-важното - могат да превозват ранени войници.

„За всяка задача си има превозно средство. Нашето бъги не може да се движи цял ден като бронетранспортьор. Но е мобилно, леко, трудно е да се прицелиш в него и е почти невъзможно е да го унищожиш с противотанкова ракета. Минава по терен, където бронетранспортьорът няма да мине. Но от друга страна, там, където бронетранспортьорът може да премине, бъгито не може. Тоест, различни задачи, различни превозни средства", заяви Володимир Зеленски. 

Зеленски: Има напредък в офанзивните и отбранителните операции на фронта