„Намираме се в нестандартна ситуация”, каза той

ГЕРБ обяви кандидата си за кмет на София. Номинацията на партията е Антон Хекимян. Самият той обяви, че е имал лична среща с лидера на формацията Бойко Борисов и лично от него е получил поканата да бъде кандидатът за градоначалник. Журналистът очерта и своята визия за столицата и беше категоричен, че влиза в битката с амбицията да победи.

В компанията на претендентите за местния парламент, кандидатът за кмет на ГЕРБ дойде за регистрация на ул. "Московска" 33. Антон Хекимян беше категоричен, че решението да влезе в политиката го взел сам, след покана от Бойко Борисов.

„Намираме се в нестандартна ситуация. Решението няма как да бъде взето лесно. Решението съм го взел напълно съзнателно - лично. И след време, което аз поисках да ми бъде отредено, за да помисля. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с Бойко Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът на ГЕРБ за кмет”, обяви Хекимян.

Хекимян увери, че в изборната надпревара влиза с ясни амбиции за победа и вече има изградена визия за столицата. Сред приоритети му влиза и инспекция на ремонтите.

„От 20 години живея в София. През цялото това време като журналист съм критикувал. Осъждали сме действия, които са се случвали в Столичната община, търсили сме решения. И съм имал лично отношение и коментар по всеки един казус”, допълни кандидатът за кмет.

„Визията ми за София е столицата да бъде още по-модерен град, да бъде зелен град, отворен за инвестиции, към младите хора. Но преди всичко слагам като акцент образованието, защото то ще донесе още повече потенциал и кадри на града и ще го развие. Няма да забравим и големите инфраструктурни проекти, които трябва да бъдат завършени”, каза още Хекимян.

Той обясни, че след като е получил предложението да бъде кандидат на ГЕРБ, си дал сметка, че иска да продължи да работи за обществото. Какво ще направи първо, ако бъде избран за кмет, той каза: „Ще инспектирам абсолютно всички ремонти. Но нека първо да спечелим”.

Според Хекимян за София е направено много. „Когато се фиксираме върху жълтите павета, които и на мен не ми харесва как са подредени, или върху „Графа” - не може да видим цялата картина. Ако трябва да сме честни, мисля че можем да си признаем и доброто, направено за нашия град”, смята кандидатът на ГЕРБ.

Председателят на СОС Георги Георгиев коментира: „Ние сме тук не да регистрираме Антон Хекимян като кандидат за кмет, а за да регистрираме победата, която ще постигнем заедно. Изказваме благодарност, че прие нашата номинация в една нелека битка – с популизма, с общите приказки и избра страната на професионалистите”.

Георгиев заяви, че половината от първите 30 кандидати за общински съветници са нови лица. „Антон Хекимян ще води нашата листа, аз съм втори, след мен е Любомир Минчев. Интриги при нас няма. Стратегията е ясна. Екипът е железен и заедно ще победим”, категоричен беше той.

Преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че кандидатът ще бъде „нестандартно решение”.

Заявка за победа дадоха и от партийната структура. "Използвахме цялото време дадено ни от закона да конструираме най-добрия състав на листа и да изберем най-добрият възможен кмет, кандидат за кмет не от гледна точка на конюктурата на партийният интерес, а давайки шанс на гражданите да бъдат представени", посочи Томислав Дончев. 

Кой е Антон Хекимян?

Антон Хекимян е роден на 22 май 1984 г. в Стара Загора. Майка му е българка, а баща му – арменец. Завършва езиковата гимназия „Ромен Ролан” в Стара Загора с немски и английски език и „Журналистика” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, пише БТА. 

Още като студент започва работа в bTV, където през годините е стажант, репортер, редактор, водещ. Хекимян е директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт” на bTV от края на 2020 г. На 23 септември 2023 г. bTV Media Group обявява, че приема с незабавен ефект оставката му вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока.