Капитанът на отбора Жозуе и Радован Панков бяха задържани под стража

Инциденти и безредици след мача между "АЗ Алкмаар" и "Легия" Варшава в Лига Европа. Представители на полския клуб станаха обект на агресия от страна нидерландската полиция и охраната. Беше упражнено и насилие над президента на "Легия" Дариуш Миодуски. Капитанът на отбора Жозуе и Радован Панков пък бяха задържани под стража.

Министър-председателят на Полша посъветва външното министерство незабавно да предприеме дипломатически мерки за изясняване на събитията.

Съобщава се, че двама играчи на "Легия" са били изведени от автобуса на отбора от униформени заради пререкания след мача, при които няколко членове от щаба на полския отбор очевидно са били нападнати.

Полският клуб е бил в град Алкмаар, за да изиграе мач от Лига Европа срещу "АЗ Алкмаар".

Полски журналисти, присъствали на мача, който нидерландския тим спечели с 1:0, заявиха, че скандалът се разразил, след като службите за сигурност решили да затворят стадиона, уж за да предотвратят сблъсък с организирана група фенове на "Легия".

Представители на полския отбор, включително играчи, не могли да стигнат до автобуса, което довело до словесни и физически сблъсъци. В крайна сметка полицията блокирала превозното средство, в което вече били повечето играчи.

Редактор: Цветина Петкова
Източник: БГНЕС