Според очевидци причината за инцидента е несъобразена скорост

Млад шофьор помете паркирани коли в Пловдив. Той е самокатастрофирал. Ударил се е в паркирана кола, после в контейнер за боклук и накрая в бус и такси. Инцидентът е станал в кв. „Тракия” на бул. „Освобождение” малко преди полунощ.

Два камиона се удариха на „Тракия”, трети се заби в пристигналата на място линейка (ВИДЕО)

По разказ на очевидци в колата са пътували трима младежи на възраст не повече от 20 години. Според тях причината за инцидента е несъобразена скорост. На място са пристигнали три екипа на полицията. Шофьорът е заявил пред разследващите, че е карал с не повече от 60 км/ч.

По-късно стана ясно, че зад волана е бил 18-годишен младеж, който е причинил катастрофа заради несъобразена скорост.

Линейка е откарала в болница един от младежите, пътували в колата. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни. Той е с книжка от четири месеца. При последната катастрофа, отново на този булевард, бяха ударени пет автомобила. 

"Погледнах през прозореца и видях три полицейски коли да светят. Сутринта като отидох до магазина и видях, че са ударени. Там онзи завой като се засилят, много рядко може да се вземе", каза Иван Атанасов, очевидец. 

"Нощно време е ужас. Ужас е направо. Тук се кара кой както си му хареса. След като светофарите спрат да работят, знаете какво става", посочи Янка Илиева. 

Повече гледайте във видеото.