Двамата се срещнаха в парламента

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски и посланикът на Украйна в България Олеся Илашчук се договориха да продължат да работят срещу режима на Путин и неговото финансиране. Двамата разговаряха днес в парламента. Украинският посланик благодари лично на Пеевски и на ДПС за проактивната позиция в подкрепата на Украйна срещу престъпния путински режим от страна на България. Информацията е от пресцентъра на ДПС.

Предложението за отпадане на дерогацията скара ДПС и ПП, поискаха се две оставки на министри

Специален акцент беше поставен върху мерките за прекратяване на всички икономически дейности, които генерират милиардни печалби, с които се финансира руската войска и частни военни компании като „Вагнер“. Аферата „Лукойл“ трябва да бъде разкрита и всички замесени да понесат отговорност, категоричен бе Делян Пеевски. Той каза, че ще сезира прокуратурата за  установяване на пълния размер на престъпленията на длъжностни лица срещу санкциите. "Прокуратурата и ДАНС трябва да се намесят в тази чудовищна международна афера „Лукойл“, каза Пеевски. Той е уверил посланик Илашчук, че ще бъде настоятелен за гарантиране на спазването на санкциите срещу Русия. 

Пеевски ще сезира прокуратурата и ДАНС за митническите данни за износ и внос на петролни продукти, произведени от руски петрол, с произход „Лукойл“, каза той пред украинския посланик и помоли за информация от украинските митници. По предварителна информация над 60% от преработения в „Лукойл Нефтохим“ руски петрол не отива за българския или украинския пазар, а съществуват обосновани предположения, че зад тези данни се крият милиарди, с които се финансира престъпния руски режим и войната.