Участъкът беше временно затворен за движение

Тежка катастрофа стана на главния път Пловдив-Пазарджик тази сутрин, научи NOVA. Ударили са се два автомобила и един микробус. Вследствие на удара едната кола се е запалила, а шофьорът в нея е изгорял. Останалите участници в ПТП-то са с леки травми. 

Около 9.30 в участък с намалена видимост заради мъгла се образувала колона от автомобили. Според очевидци микробусът се е движел с несъобразена скорост. Предприел е изпреварване. Блъска отзад лек автомобил, който се завърта и влиза в насрещното. След което бусът се врязал във втора кола от колоната.

„Отпред е имало закъсал камион, който хвърля пясък и му пада карданът. Камионът закъсва. Става задръстване. Така казаха. В общи линии това е. И оттам е станала цялата беля”, разказа Костадин Моллов, собственик на микробуса.

Микробусът буквално затиска до мантинелата лекия автомобил. В следствие на удара колата се запалва. Пламъците обхващат и буса.

„Двама от водачите са успели да излязат от колите. Третия явно е бил притиснат и не е успял да слезе. Колата е била и с газова уредба”, обясни говорителят на ОД на МВР – Пазарджик Мирослав Стоянов.

Шофьорът на колата изгаря вътре. Той е на 61 години и е от Пловдив. Останалите двама участници в пътнотранспортното произшествие нямат сериозни наранявани и травми. Прегледани са на място от лекарите на Спешна помощ. Микробусът е пътувал празен.

„Сам е бил шофьорът. Пътува всяка сутрин от Пловдив през Пазарджик за София”, посочи Костадин Моллов, собственик на микробуса. И допълни, че превозваният това е бил от авточасти.

Повече от 3 часа участъкът остана затворен за движение, а трафикът се пренасочваше по обходен маршрут. По същото време стана и още един инцидент между селата Маноле и Манолско Конаре. Пътнически влак блъсна камион, преминаващ на прелез със светлина сигнализация.

„Редовно задействана, сигнализирана правилно със знаци. Влакът удря леко товарен автомобил, натоварен с цистерна с вода. От удара шофьорът има леки наранявания и щети по лекотоварния автомобил. Също така има нанесени щети и по инфраструктурата”, заяви Йордан Йорданов, инспектор НКЖИ- Пловдив.

Най-вероятно шофьорът не е видял в мъглата светлините. Той е откаран в болница. Влакът от Пловдив за Чирпан е превозвал 38 пътници. Четири часа след катастрофата те бяха качени на автобус и превозени до крайната точка.

Автобус с 16 деца катастрофира в Габровско (ВИДЕО+СНИМКИ)