Прострелян е братът на съпругата на извършителя

40-годишен мъж застреля родителите на жена си при скандал, след което се самоуби. Кървавата драма се разиграла в пловдивското село Маноле в нощта срещу вторник, съобщиха от полицията. Прострелян е и братът на съпругата на извършителя. Той е в стабилно състояние. 

Майката на убита и заровена жена в Пловдивско: Присъда от 16 години затвор е подигравка

Оръжието, с което е извършено престъплението, е незаконно притежавана ловна пушка, уточниха от полицията. Жертвите са на 61 и 57 години, а пострадалият брат е на 36.

„В имота, в който е извършено убийството, живеят и други хора – възрастна жена в инвалидно състояние и според първоначалните данни - и три деца”, поясниха от МВР.

Сигналът за двойното убийство е подаден минути след полунощ от жената на стрелеца. Според окръжния прокурор на Пловдив Ваня Христева поводът за свадата е влошени семейни отношения. „Не се разбират. Дядото и бабата постоянно го тормозиха“, потвърди съседка на семейството. Фамилията държи хранителен магазин и барче за кафе и алкохол.

Майката на убития Димитър: Нов следствен експеримент ще извади факт за свидетел, който не беше разпитан

Махалата на село Маноле остана отцепена през целия ден от жандармерия. Заради опасност стрелецът да нарани и други хора от МВР подготвили отряд за специални операции. Полицейското присъствие ще остане засилено и през следващите дни.