Украйна не произвежда почти никакви оръжия, а всичко получава "на аванта", каза руският президент

Владимир Путин обяви, че няма да има мир в Украйна, докато не бъдат постигнати целите на Русия. Днес руският президент проведе първата си голяма пресконференция, откакто Москва нападна Киев. Той отново говори за нацисти, разоръжаването на съседната страна и настоя, че Русия ще определя, дали Украйна да се присъедини към НАТО или не.

Путин отново обвърза суверенитета на Русия с това дали Украйна членува в НАТО. И настоя, че целите на войната са същите.

Владимир Путин възобнови "пряката линия"

"Няма да има мир, докато не бъдат постигнати целите, които и вие споменахте. Да се върнем към тях - те не са се променили. Напомням - денацификацията на Украйна, демилитаризацията и нейния неутрален статут”, заяви Путин.

Руският президент каза, че на бойното поле войната се развива добре за Русия. "Нашите въоръжени сили, почти по цялата дължина на фронта, меко казано подобряват позициите си", подчерта руският президент.

Преди два дни в медиите се появиха данни от секретен доклад на американското разузнаване. Там се казва, че 315 хиляди руски войници са били убити или ранени от началото на войната. Но според Путин положението е добро, повече от 600 хиляди руски войници са в Украйна, има непрестанен поток на доброволци и няма да се налага нова мобилизация.

Путин присъства на връчването на флагове на два атомни кораба

"Разбирам, че въпросът за мобилизацията е чувствителен. Вече имаше частична мобилизация и призовахме 300 000 души. След това започнахме широка кампания по привличането на хора на доброволни начала. Вчера ми докладваха, че са събрани 486 000. Потокът на наши мъже, които са готови да защитават интересите на родината с оръжие в ръка, не намалява. По 1500 се записват на ден", посочи държавният глава на Русия.

Руският президент настоя още, че икономиката на Русия се развива добре и ще има ръст на брутния вътрешен продукт. Земеделската реколта била рекордно голяма, Москва се превърнал в един от най-хубавите градове на света, а самият Путин с радост щял да посети окупираните части от Украйна, които руския президент нарича "новите региони". Многочасовата проява имаше и любопитни моменти, като този в който генериран от изкуствен интелект Путин попита истинския Путин дали има двойници. Той каза, че нямал.

 

Източник: Алексей Маргоевски, БТА