Ще има ли сътресения в "сглобката"

Едно от основните предизборни обещания на ПП беше сериозна реформа. Чувахме понятието "завладяна държава", така че немалка част от избирателите им са разочаровани от факта, че подкрепиха кандидатурата на Десислава Атанасова за конституционен съдия. Шефът на Сметната палата е от ГЕРБ, подуправител на БНБ е от ПП. Важни държавни органи се оцветяват политически, а не това беше първоначалната заявка. Това заяви политологът доц. Милен Любенов в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

"Да, България" реши при какви условия ще подкрепи ротацията на кабинета

От своя страна политологът Георги Проданов смята, че избирането на политически лица в КС през годините също е било проблем.

"Винаги се подлагат на съмнение юридическите им качества. Има хора със спорни биографии и обществен имидж. В Конституционния съд има няколко работни пчелички, които отнасят голямата работа. Не очаквам сериозни сътресения в делата и резултатите на съда. Ангажиментът между ПП и ГЕРБ да се подкрепят взаимно е толкова силен, че включва вземането и на непопулярни решения. Имаме високо ниво на самочувствие и доверие в "сглобката" - всеки изпълнява своята част от "танца", коментира той.

Целия разговор гледайте във видеото.