Държавата бави ремонта, който обеща да извърши

Жители на Кричим готвят протест заради опасен път. Хиляди използват републиканския път от Стамболийски към Девин, който минава през самия град. Отсечката е натоварена не само заради засиления пътен трафик. Пътното платно се пресича ежедневно от стотици ученици от двете училища в града. В края на миналата година камион пропадна в отсечката. В същото време държавата бави ремонта на пътя, който обеща да извърши.

„Проблемът съществува от дълго време. Самият път се превръща в предпоставка за ПТП-та. Водачите редовно са принудени да извършват маневри, за да избегнат сблъсък. Бутат се огради, камиони пропадат в асфалта. Пътят е опасен както за жителите на град Кричим, така и за всички туристи, които минават по него”, заяви в ефира на „Здравей, България” един от жителите на населеното място.

В търсене на справедливост: Близки на дете, убито на пешеходна пътека, излязоха на протест

Директорката на едно от училищата сподели, че няма и маркировка на пътя. „Всеки ден се притесняваме как преминават учениците ни. Тежкотоварни автомобили се движат по този път, изпреварва се, докато децата пресичат. Няма „легнали полицаи”. Кола се вряза в оградата на училището, за да избегне дупка на пътя”, разказа тя.

„Това е републикански път. От страна на общината е направено всичко възможно. Изготвихме проект. Входирахме го в АПИ, откъдето обещаха писмено, че ще извършат основен ремонт, който да бъде заложен в инвестиционната им програма за 2023 г. След това го отмениха. Не можем да направим маркировки на пътя, защото е държавен”, категоричен е кметът на Кричим Атанас Калчев.

Той посочи, че в момента, в който ремонтът бъде завършен, той ще подпише споразумение за поддръжка – както за маркировка, така и за почистване.

Повече по темата гледайте във видеото.