Вижте кои са големите победители

Церемонията по връчването на наградите "Грами" се проведе в Лос Анджелис. Статуетките са общо 90, но за водещи се считат четири от категориите.

Тейлър Суифт е големият победител на тазгодишните награди на Американската звукозаписна академия, известни като „Грами”. Тя стана първият изпълнител, който печели приза за албум на годината цели четири пъти. Досега тя имаше три отличия в тази категория като с това се нареждаше наравно с легенди като Стиви Уондър, Пол Саймън и Франк Синатра.

Като цяло церемонията тази година беше доминирана от жени. Майли Сайръс беше отличена за запис на година, а Били Айлиш - за песен на годината. Виктория Моне, както и женската група „Бой Джиниъс” получиха множество награди. А голямата изненада на церемонията беше появата на Селин Дион, която страда от рядко неврологично заболяване. Заради него певицата отмени в края на миналата година всичките си публични изяви.

Кои са големите победители на наградите латино „Грами“

Безпрецедентното връчване на голямата награда за албум на годината, беше съпроводено с изненада - неочакваната поява на сцената на Селин Дион.  

„Изглеждате прекрасно. Когато казвам, че съм щастлива да бъда тук, наистина го казвам от сърце. Тези, които са били достатъчно щастливи да бъдат тук на наградите "Грами", никога не трябва да приемат за даденост огромната любов и радост, които музиката внася в нашия живот и в живота на хората по целия свят", заяви певицата, която бе посрещната от публиката с бурни аплодисменти и ставане на крака.


 
Тейлър Суифт получи 14-ата си награда „Грами” от Селин Дион, като преди това беше отличена и за най-добър поп вокален албум.

„Искам да благодаря на феновете, като разкрия една тайна, която криех от вас през последните две години. Новият ми албум излиза на 19 април”, сподели Тейлър Суифт.



Останалите отличия от "голямата четворка" отидоха при Майли Сайръс за запис на годината и при Били Айлиш за песен на годината за баладата от филма "Барби". Ритъм енд блус певицата Виктория Моне беше отличена за най-добър нов изпълнител.

„Тази награда е невероятна, но наистина се надявам да не промени нищо, защото животът ми и вчера беше прекрасен. Не всеки на света ще получи "Грами", но всеки на този свят е впечатляващ. Така че, моля ви, не си мислете, че това е важно, въпреки че е много важно, нали така?”, попита Майли Сайръс.

Сред мъжете рапърът Килър Майк се нареди на първо място с три награди „Грами”. Успехът му обаче беше помрачен от скандал зад кулисите, в резултат на който той беше задържан за нанасяне на побой на човек от охраната преди шоуто. Полицията го извела от залата с ръце, вързани с белезници зад гърба.

Групата "Металика" получи приза за най-добро метъл изпълнение за рекордния седми път. Съпругата на бившия американски президент Барак Обама - Мишел пък стана първата първа дама, отличена два пъти за най-добра аудиокнига.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase