Тя ще изпълни класика, романси и фолклор и то на различни езици

Кое е общото между Софи Маринова и Йордан Камджалов? Как се разбират двамата, докато работят по първия си общ спектакъл – "Мистерия и свобода" и за него маестрото казва, че ще е за хора със здрава психика и, че ще се късат дипломи. Премиерата му е на 30 май, като Софи ще пее класика, романси и фолклор и то на различни езици.

"Нейната музикалност и екстремност ме привлече, а също и нейният характер. Когато се събере супер музикант със супер характер в един човек, това е балсам за работа. Ще излезем в едно такова безумие, което ще остане в българската история. Музиката трябва да носи покой в душата. Искам пълно докосване на ум, сърце и тяло", сподели той.

Маестро Йордан Камджалов: Движи ме стремежът към повече красота, надежда и смисъл

Певицата обясни, че докато пътувала в колата си посреднощ, чула негово участие по радиото. "Казах си, че е много възпитан и притежава богат речник. Изведнъж чух много мистична мелодия. Просто те изцерява. Само бях чувала, че музиката лекува, но тогава усетих, че наистина е така, пренася ме в друг свят. Много ми е готино, че имаме такъв талантлив българин. Намерих телефона му на следващия ден, той каза, че ме познава. Исках да питам къде мога да го слушам", разказа тя.

Тя призна, че с първия си хонорар преди години си купила златен пръстен. "Навсякъде сама пътувам, нямам шофьор. Обичам да спя и да забавям темпото", разкри тя. 

По думите му 50% от всичко в концерта ще бъде импровизация, в която могат да влязат много подготвени и свободни души. "С първите пет лева, които отделих, създадох фондация. От трети клас карам кола", посочи Камджалов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase