Голямата победителка Рей излезе на сцената с баба си

В Лондон бяха раздадени музикалните награди БРИТ. Големият победител на церемонията стана певицата и текстописец Рей, която постави рекорд за най-много спечелени статуетки за една вечер. Тя спечели шест отличия, сред които за изпълнител, албум и песен на годината, както и за най-добър нов артист.

След като излезе на сцената, придружена от своята баба, със сълзи в очите Рей изнесе първата си реч за вечерта.

„Вие просто не разбирате какво означава това за мен... Всичко, което някога съм искала да бъда, е артист. И ето, че сега съм изпълнител с албум на годината. Благодаря ви, БРИТ! Това означава много, наистина много за мен", каза певицата.

Рей триумфира и в категорията за R&B изпълнител.

„Когато бях на около 15-16 години, исках да бъда R&B певица. Тогава ми казаха нещо, което смятам за лъжа - че R&B стилът не се продава в Обединеното кралство. Така че трябваше да се науча как да правя различни видове музика.И ето ме тук сега с награда в този стил”, каза още Рей.

30 години „Спайс гърлс”: Британските пощи отбелязват юбилея с марки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Майли Сайръс получи приза за най-добрата международна песен за „Flowers”. Тя благодари чрез видеосъобщение.

Американската певица SZA спечели в категорията за най-добър чуждестранен изпълнител на годината и също се включи виртуално.

„Много ви благодаря за тази награда! Съжалявам, че не мога да бъда с вас. Толкова съм благодарна за тази чест! Винаги ще давам най-доброто от себе си”, каза SZA.

Инди рок групата Boygenius спечели приза за международна група на годината, но тъй като и те не присъстваха, заснеха специално видео.

След тях Jungle грабна отличието за група на годината. Дуа Липа, която имаше три номинации, спечели наградата за поп изпълнител.

Диджеят и музикален продуцент Калвин Харис спечели в категорията „Best Dance Act“.

Оли Сайкс прие наградата на групата „Bring me the Horizon” за най-добри алтернативни/рок изпълнители.

За продуценти на годината бяха обявени Chase & Status.

На сцената излезе и Кайли Миноуг, която беше обявена за глобална икона на наградите БРИТ.

„Мина цяла вечност - 36 години и безброй преживявания заедно. Това, което наистина ме вълнува, е любовта към музиката и връзката с хората”, сподели звездата.

Наградите БРИТ са създадени от Британската асоциация на звукозаписната индустрия през 1977 г. и се смятат за британския еквивалент на американската „Грами“.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase