Темата коментират проф. Михаил Станчев, Иван Анчев и Милен Керемедчиев

Атентатът в Москва и предварителните данни за активиране на ИДИЛ коментираха бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев, преподавателят в Харковския университет проф. Михаил Станчев и съпредседателят на Атлантическия съвет на България Иван Анчев в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Съдът остави в ареста обвинените за атентата в Москва

Керемедчиев каза, че Русия е мишена на ислямистки терористи от много години. Той поясни, че руските служби са имали индикации за активиране на ИДИЛ, сред които е атентатът на руското посолство в Кабул, убийството на шест ислямисти в Ингушетия, както и убития лидер на ИДИЛ отново на територията на Русия. Керемедчиев посочи, че Москва е затворила всички комуникационни канали със САЩ по отношение на антитероризма.

Според Анчев неглижирането на предварителните данни от други страни показва, че Русия не желае да приеме информацията. По негови думи в момента Кремъл се опитва да оправдае себе си заради липсата на действия.

Кой стои зад терора в Москва и какви са версиите на Кремъл за случилото се

Проф. Станчев коментира ситуацията в Украйна. Той каза, че в Харков обстановката е изключително неспокойна и бомбардировките продължават. Станчев каза, че украинците са много разочаровани от липсата на военна подкрепа от страна на САЩ и Европа.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase