Плавателният съд се удари в бетонна стена на шлюз на река Дунав

Петима български граждани са сред пострадалите при инцидента с круизен кораб, който се удари в бетонна стена на шлюз на река Дунав, съобщи БТА, като се позова на МВнР.

Петимата са прегледани и са се завърнали на кораба, който е продължил по маршрута си.

Български круизен кораб се блъсна в бетонна стена в Австрия, има ранени (ВИДЕО)

По информация на посолството на България във Виена, на 29 март т.г. около 22:30 ч. местно време круизният кораб с български екипаж и 142 пътници на борда, предимно германски граждани, е загубил управление за кратко поради техническа повреда. Това е станало по време на преминаване през шлюзовете на водна централа "Ашах" - Горна Австрия, в района на окръг Ефердинг в посока Линц. Корабът се е ударил в шлюзовата стена, като по него има минимални външни щети. По време на инцидента са пострадали 17 души. Сред тях са били и петима български граждани, предимно от екипажа, които са били прегледани и са се завърнали на кораба, който е продължил по маршрута си в посока Линц, Дюрнщайн, Виена и Будапеща, информират от външното ни министерство. 
 
Посолството на България във Виена е в постоянен контакт с австрийските власти и продължава да координира действията си с тях до пълното изясняване на обстоятелствата около инцидента, се казва още в съобщението.  При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството ни във Виена на следните телефонни номера: тел.: +43 1 505 31 13, +43 1 505 64 44  или на дежурен телефон в извънработно време: +43 6991 888 21 01.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase