Али Хаменей говори във видеоклип, публикуван в социалната мрежа Х

Върховният лидер на Иран Али Хаменей се зарече, че "злонамереният ционистки режим на Израел ще бъде наказан".  Във видеоклип, публикуван в социалната мрежа X Хаменей заяви:
"Самият злонамерен ционистки режим, който е пълен със злоба, зло и грешки, добави още една грешка към собствените си грешки, като започна атака срещу иранското консулство в Сирия. Консулствата и посолствата във всяка държава, в която те съществуват, се считат за земя на държавата, към която принадлежи посолството. Нападението срещу нашето консулство е като нападение срещу нашата земя... В този случай злонамереният режим е направил грешна стъпка. Той трябва да бъде наказан и ще бъде наказан", казва в обръщението си Хаменей.

В последните часове хиляди иранци излязоха по улиците на Техеран, за да отпразнуват нападението срещу Израел. Някои се включиха в празненствата с автомобили, като надуваха клаксони и развяваха знамена. Други изстрелваха фойерверки и скандираха "Смърт на Израел". Пред агенция „Ройтерс”, иранец, участващ в празненствата заяви, че нападението над Тел Авив било акт на отмъщение.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase